Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kindercentrum in Venray per direct gesloten

De gemeente Venray heeft woensdagavond het kindercentrum de Nissehoff in de Limburgse gemeente gesloten. Verschillende ouders hebben bij politie, gemeente en GGD melding gemaakt van mishandelingen, bestaande uit te hard verbaal en fysiek aanpakken van kinderen, aldus de gemeente. Met name de directrice wordt daarvan verdacht. Zij ontkent overigens.
Kindercentrum in Venray per direct gesloten
Foto: ANP Photo

De directrice had vorige week al te horen gekregen dat ze niet meer welkom was. De afgelopen dagen haalden diverse ouders hun kinderen weg bij de Nissehoff en stapte de oudercommissie op. De spanningen binnen het centrum lopen steeds verder op, aldus een rapport van de GGD. Daardoor is de situatie voor de kinderen onveilig geworden.

Noodopvang

Voor donderdag en vrijdag is noodopvang voor de kinderen geregeld bij een ander kindercentrum in Venray. Daarna moeten de ouders een andere oplossing zoeken. Het centrum mag van de gemeente weer open als het alsnog voldoet aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Dat zei wethouder Twan Jansen van Venray woensdagavond tijdens een bijeenkomst, die werd bijgewoond door zo’n 50 ouders.

Kwaliteit pm’ers

Donderdag praat de gemeente met de tien medewerksters van het centrum. Onduidelijk is of zij door de maatregel hun baan kwijt zijn. De gemeente benadrukt dat de pedagogische kwaliteiten van de medewerkers niet ter discussie staan.

Leugens

De directrice van het centrum heeft woensdag een voorlopig onderzoeksrapport van de GGD gekregen. Daarin staat wat de GGD de afgelopen dagen en weken heeft geconstateerd op de Nissehof. De directrice noemt de beschuldigingen dat zij kinderen zou hebben mishandeld laster en leugens. Zij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.