Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KidsFoundation en Partou gaan verder in één organisatie

De krachten bundelen en samen verder werken aan de ontwikkeling van het jonge kind én het vak van pedagogisch medewerker. Dat willen de twee grote kinderopvangorganisaties KidsFoundation en Partou bereiken door de bedrijven samen te voegen.
AdobeStock

Twee grote spelers in de kinderopvang zijn van plan om de bedrijven samen te voegen en samen verder te gaan. Als de beide ondernemingsraden daarmee instemmen en de betreffende toezichthouders hun goedkeuring geven, betekent dit dat de nieuwe partij opvang gaat verzorgen voor 60.000 kinderen.

Marktaandeel

De organisatie krijgt daarmee een aandeel van zo’n 8 procent in de markt voor kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolseopvang, met 8.000 medewerkers en ruim 650 locaties. De medewerkers en kinderen zullen weinig merken van de samenvoeging, melden beide organisaties in een persbericht.

Verbetering kwaliteit

KidsFoundation is het moederbedrijf van onder andere Smallsteps, Zus&Zo, SKS en Belle Fleur. CEO Jeanine Lemmens: ‘Samen kunnen we ouders in heel Nederland de best gewaardeerde kinderopvang bieden. Beide kinderopvangorganisaties hebben de afgelopen jaren structureel geïnvesteerd in en hard gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. De combinatie van Partou en KidsFoundation voegt het beste van beide kinderopvangorganisaties samen.’

Doorgroeimogelijkheden

Katinka Reuling, CEO van Partou: ‘Wij zijn trots op wat wij de afgelopen jaren bereikt hebben in de kinderopvangsector. Het is belangrijk dat de sector zich blijft ontwikkelen om de toegankelijkheid van kwalitatieve kinderopvang te vergroten voor alle ouders. Door onze krachten te bundelen dragen we daaraan bij. Ook worden we als werkgever aantrekkelijker door meer doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.’

Eigenaar

Onex, eigenaar van KidsFoundation, wordt samen met de Nederlandse participatiemaatschappij Waterland eigenaar van de nieuwe combinatie en neemt de aandelen Partou over van de Nederlandse investeringsmaatschappij Navitas Capital. Het vestigingsnetwerk blijft in stand.

Ondernemingsraad

De ondernemingsraden van beide organisaties zijn op de hoogte gebracht en om advies gevraagd. De voorgenomen samenvoeging is onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring van de betreffende toezichthouders.

KidsFoundation wisselde in oktober 2018 van eigenaar. De Canadese investeringsmaatschappij Onex kocht het van de Amerikaanse investeringsmaatschappij HIG. Door de verkoop laaide de discussie over private equity in de kinderopvang opnieuw op. ‘Private equity-fondsen verdienen geld met kinderopvangbedrijven. Dit gaat ten koste van de kwaliteit.’ Lees dit artikel dat wij eerder al schreven over private quity

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.