Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kids First neemt Pinokkio over

Marianne Velsink
De onlangs failliet verklaarde kinderopvangorganisatie Pinokkio met dertien vestigingen in Assen, Bovensmilde en Schoonoord heeft een overnamekandidaat gevonden: Kids First COP Groep.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Het grootste deel van de 150 medewerkers wordt overgenomen van Pinokkio, laat de communicatiemedewerker van Kids First weten in de krant. Nog voor de kerst wordt duidelijk wie zijn of haar baan behoudt. De organisatie is ondanks het faillissement gewoon open gebleven de afgelopen weken. Kids Frist belooft dat de opvang ook na de overname gewaarborgd blijft.

Veel animo

Al snel werd duidelijk dat er voldoende animo was voor overname van de dertien locaties. In totaal meldden zich dertig overnamekandidaten van wie er elf een serieus bod uitbrachten. ‘Ongekend veel’, aldus curator Jeroen Reiziger. Met Kids First werd uiteindelijk een overeenkomst gesloten. De organisatie heeft al vestigingen in Drenthe, Groningen en Friesland. Dinsdagavond houdt Kids First een informatieavond voor ouders op verschillende locaties.


Eerder berichtten we over het faillissement van Pinokkio. Dit zou onder andere komen door een teruglopende omzet, maar ook zou de organisatie naar eigen zeggen buitenspel worden gezet door scholen die de opvang liever zelf organiseerden. ‘Door de invoering van de integrale kinderopvang is de concurrentiestrijd moordend geworden’. Lees meer


 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.