Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kenniskringen Expertisecentrum in Leeuwarden, Utrecht en Eindhoven

In januari gaan drie nieuwe kenniskringen van het Expertisecentrum Kinderopvang van start. Deze kenniskringen zijn gericht op pedagogisch coaches. Met collega's van andere organisaties doorloop je in vier bijeenkomsten een verbetertraject in je eigen organisatie.
© fizkes / stock.adobe.com

Ruimte geven voor de autonomie van het kind heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Maar in de praktijk blijkt dit niet altijd even makkelijk. Het stelt pedagogisch professionals soms voor dilemma’s en de waan van de dag zorgt er soms voor dat de autonomie naar de achtergrond verdwijnt.

Dit is de achtergrond van de verbetertrajecten die in de kenniskringen worden doorlopen.

Blijvende verandering

Vanaf de eerste bijeenkomst start je je eigen verbetertraject. Hoe je dit traject precies vormgeeft en inzet is aan jou en jouw organisatie. Deelname aan de kenniskring betekent dat je tussen de bijeenkomsten tijd en energie steekt in het verbetertraject. Het doel is dan ook om te komen tot een blijvende verandering. Er is daarom veel aandacht aan de borging van de ingezette veranderingen.

Voor meer informatie en inschrijven klik hier

Als je wilt, kun je meebepalen welke nieuwe onderwerpen in 2021 door ontwikkelteams van het Expertisecentrum worden uitgewerkt. De selectie van onderwerpen komt voort uit suggesties die door de ontwikkelteams 2020 zijn gedaan. Klik hier om te stemmen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.