Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamp erkent problemen marktwerking

Kamp erkent problemen marktwerking

Na alle kritiek op het effect van marktwerking in de kinderopvang erkent ook minister Kamp dat de markt voor kinderopvang niet optimaal functioneert. De wachtlijsten, dalende kwaliteit en het gebrek aan inzicht in prestaties van organisaties zijn nadelige gevolgen van de martkwerking in de kinderopvangsector.

CPB doet onderzoek naar markt
Volgens Kamp is de verminderde kwaliteit voor een groot deel te wijten aan de sterke groei van de sector sinds 2005 en verwijst hierbij naar een studie van onderzoeksinstituut SEO. Daarin wordt gesteld dat het probleem van wachtlijsten en de dalende kwaliteit wordt veroorzaakt door de met overheidssubsidies aangejaagde vraag naar kinderopvang. Henk Kamp laat het Centraal Planbureau onderzoek doen naar de markt voor kinderopvang. Hij zal in de loop van volgend jaar een brief aan de Tweede Kamer sturen waarin zal worden toegelicht hoe de positie van ouders versterkt moet worden, wat de actuele ontwikkelingen op de markt zijn en wat de stand van zaken is met de aangekondigde bezuinigingen in de kinderopvangtoeslag.

Lees meer in het NRC >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.