Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer wil kinderopvangplan voor zorgmedewerkers om corona

Zorgmedewerkers die overuren maken in de strijd tegen het coronavirus, zouden financieel ontzorgd moeten worden als het gaat om het afnemen van extra kinderopvang. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat deze optie besproken wordt.
ANP

Terwijl het coronavirus in Nederland om zich heen grijpt, doen ziekenhuizen en zorginstellingen er alles aan om de uitbraak te bolwerken. CDA-Kamerlid Joba van den Berg wil zorgmedewerkers daarom zoveel mogelijk ontzorgen, en wil weten of het kabinet bereid is om kinderopvangmaatregelen te treffen voor zorgpersoneel, meldt De Telegraaf.

‘Niet belemmeren’

‘Mensen die meer kunnen en willen werken, moeten we niet belemmeren’, zegt Van den Berg. ‘Ik wil weten of het kabinet voor deze specifieke groep financiële mogelijkheden ziet.’

Werkgevers eerst aan zet

Ook de VVD, SP, GL en PvdA zien wel heil in dit voorstel. VVD-Kamerlid Hayke Veldman vindt wel dat de werkgevers als eerste aan zet zijn om te kijken of ze de kinderopvangproblemen van ijverige werknemers weg kunnen nemen. SP-Kamerlid Maarten Hijink noemt het CDA-plan ’een heel goed idee’.

Twee kinderopvangmedewerkers van kinderopvangorganisatie 2Samen in Den Haag zijn besmet met het coronavirus, maar namen zelf al voorzorgsmaatregelen door op tijd in quarantaine te gaan. Hierdoor is het contact met andere collega’s en kinderen beperkt gebleven. Lees meer

Al het nieuws lezen dat wij publiceerden over het coronavirus? Klik hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.