Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer houdt hoorzittingen over kinderopvang

De Tweede Kamer gaat hoorzittingen houden met vertegenwoordigers uit de kinderopvang. Doel is, na te gaan welke problemen er de komende jaren in de sector te verwachten zijn en hoe die opgelost kunnen worden.
Kamer houdt hoorzittingen over kinderopvang
Foto: ANP-Photo/Evert-Jan Daniels

De vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken heeft dat dinsdag besloten. Het initiatief voor de hoorzittingen is afkomstig van CDA-Kamerlid Pieter Heerma. Hij wilde het liefst een parlementair onderzoek over de kinderopvang, maar daarvoor bestaat op dit moment geen meerderheid.

Inkrimpen

In de kinderopvang is de afgelopen jaren fors bezuinigd. Het gebruik ervan loopt daardoor terug, waardoor veel kinderopvangorganisaties moeten inkrimpen of hun deuren sluiten. De vrees bestaat dat er lange wachtlijsten ontstaan als straks de economie weer aantrekt.

Uitnodiging

Wie er voor de hoorzittingen worden uitgenodigd en wanneer deze plaatsvinden, moet nog worden afgesproken. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken werkt ook aan een visie op de kinderopvang. Die zal hij dit voorjaar presenteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.