Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamer bezorgd over toezicht kinderopvang

Kamer bezorgd over toezicht kinderopvang

De Tweede Kamer is bezorgd over het toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. Gemeenten zouden door een uitspraak eind vorig jaar van de Raad van State mogelijk niet meer kunnen optreden tegen kinderdagverblijven die zich niet houden aan kwaliteitseisen, die zijn vastgelegd in beleidsregels in samenspraak met de branche- en ouderorganisaties.

Opheldering
Op initiatief van CDA’er Eddy van Hijum heeft de Kamer woensdag opheldering gevraagd van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) hierover. Een woordvoerder van Kamp laat weten dat de uitspraak van de hoogste bestuursrechter nog wordt bestudeerd. Dat geldt ook voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Zelfregulering
Van Hijum wil van Kamp weten of en hoe snel beleidsregels in wettelijke eisen omgezet moeten worden om ervoor te zorgen dat gemeenten nog wel kunnen optreden. De CDA’er wijst erop dat nu vaak bewust wordt geprobeerd via zelfregulering in de branche de kwaliteitseisen voor kinderdagverblijven aan te scherpen in plaats van alles met wetgeving dicht te regelen.

Lees ook: Kwaliteitseisen niet afdwingbaar

Bron: ANP
Foto: ANP

1 REACTIE

  1. Wat een lachtertje! Dus hiermee blijkt eigenlijk: het maakt allemaal geen bal uit! Het is een grote wassen neus zeg maar! Ongelooflijk! Wij als organisatie betalen ons de barsten om perfectie en daarmee kwaliteitseisen na te streven.. daar waar een ander gewoon een dotje doet en er gewoon mee weg kan komen.. ik vind het werkelijk waar schandalig! wat een wanbeleid!!!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.