Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet vraagt advies bij verbeteren kinderopvang

Het kabinet heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) gevraagd advies uit te brengen over de combinatie van arbeid en zorg in de toekomst. In de adviesaanvraag is expliciet aandacht gevraagd voor kinderopvang.
Het kabinet wil mensen in staat stellen om meervoudige verantwoordelijkheden te combineren.
Het kabinet wil mensen in staat stellen om meervoudige verantwoordelijkheden te combineren. - Foto: Free Images

Dit meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. Het kabinet vraagt aan de SER daarbij welke verbeteringen in het kinderopvangstelsel moeten worden doorgevoerd om de doorgaande ontwikkellijn van kinderen te borgen en de deelname van ouders aan het arbeidsproces vergroten.

Combinatie arbeid en zorg

De flexibilisering van arbeidsmarkt en het steeds belangrijker worden van de combinatie van arbeid en zorg, zorgen voor belangrijke uitdagingen voor zowel huishoudens als werkgevers. Het kabinet verwacht dat deze uitdagingen alleen maar groter worden als gevolg van langer leven, een leven lang leren en technologische ontwikkelingen. Het kabinet wil mensen in staat stellen om meervoudige verantwoordelijkheden te combineren.

Belangrijke rol kinderopvangsector

De kinderopvangsector wordt in de adviesaanvraag van het kabinet expliciet genoemd. Het kabinet onderstreept de rol van kinderopvang in de combinatie van arbeid en zorg, maar ook voor de ontwikkeling van kinderen. Het kabinet vraagt de SER het kinderopvangstelsel te bezien, met het oog op doorgaande ontwikkellijnen. Ook vraagt het kabinet in hoeverre het stelsel ouders beter kan helpen om meer te werken en de ontwikkeling van kinderen verder kan ondersteunen. De adviesaanvraag van het kabinet is in lijn met de visie van Brancheorganisatie Kinderopvang op kinderopvang: kinderopvang is belangrijk voor ouders om arbeid en zorg te kunnen combineren, maar vooral erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Er worden momenteel veel beslissingen genomen rondom de kinderopvang. Zo is er besloten om de kinderopvangtoeslag te laten vervallen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.