Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Junis Kinderopvang biedt gratis opleiding tot gastouder

Samen met mbo Kiki gaat Junis Kinderopvang in Alphen aan den Rijn een gratis opleiding tot zelfstandig gastouder aanbieden voor geïnteresseerde gastouders to be, die zich vervolgens bij Junis willen aansluiten. De kinderopvangorganisatie start met de opleiding omdat de vraag naar gastouderopvang groter is dan het aanbod.
gastouder
Polina Strelkova / Getty Images / iStock

Op dinsdag 5 maart organiseert Junis Kinderopvang een informatieavond over de nieuwe opleiding tot gastouder. Ouders kiezen vaak bewust voor een gastouder vanwege de huiselijke omgeving en persoonlijke aandacht. ‘Om in de behoefte te kunnen blijven voorzien, breiden we ons netwerk met gastouders graag uit’, vertelt Sylvia van Bergen, teamleider Leren en Ontwikkelen bij Junis Kinderopvang aan Rodi.nl. ‘Daarom starten we in samenwerking met mbo Kiki een opleiding tot gastouder. Die is interessant voor mensen die net beginnen met werken, maar zeker ook voor zij-instromers. Junis betaalt de opleiding. Na afronding ga je 2 jaar exclusief voor Junis aan de slag als gastouder.’

Snel aan de slag

Vanaf 25 mei is er 7 keer een lesdag bij Junis in Alphen aan den Rijn. Ook lopen de aanstaande gastouders 100 uur stage bij een van de gastouders van Junis of op een van de opvanglocaties. Als ze alles goed hebben doorlopen, krijgen de studenten in december het diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Zij kunnen dan in januari volgend jaar zelfstandig aan de slag.

Zelfstandig, maar niet alleen

Omdat de gastouders zelfstandig aan de slag gaan, hebben ze zelf invloed op hun inkomsten. ‘Het gastouderbureau geeft wel een adviestarief’, aldus Ellens Hooft, bemiddelingsmedewerker gastouderbureau bij Junis, teegn Rodi. ‘Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie houden we daarbij rekening met de toegankelijkheid van de opvang voor kinderen. Daarnaast hangen de verdiensten af van het aantal uren en het aantal kinderen dat men opvangt.’

Informatieavond

Ben of ken je iemand die meer wil weten over het gastouderschap? Neem dan telefonisch contact op met de bemiddelingsmedewerkers van het gastouderbureau van Junis Kinderopvang via 0172 – 424 824. Ze kunnen je ook meer vertellen over de opleiding en voorwaarden. Of meld je aan voor de informatieavond op dinsdag 5 maart om 19.15 uur op het kantoor aan de Zuidpoolsingel in Alphen aan den Rijn. Kijk voor meer informatie op de site van Junis.

Bronnen: Junis, Rodi.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.