Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Judith van der Meul – Uitbreiding!

In mijn woonplaats bestaat een grote behoefte aan BSO-plaatsen. Een tijd lang is een BSO-coördinator vanuit de basisscholen in onze gemeente bezig geweest om BSO op te zetten. Ik wilde graag meedenken in de oplossing van het probleem. Mijn dochter gaat inmiddels naar de basisschool en met het zelf creëren van een BSO-voorziening zou ik dus (zoals destijds met de start van PhilippO) ook mijn eigen vraag kunnen invullen.

Maar vooraf had ik niet kunnen bedenken hoe verschillend instanties per gemeente werken als het gaat om kinderopvangvoorzieningen. In Bussum heb ik goede contacten opgebouwd met instanties als GGD, gemeente en brandweer. We weten wat we aan elkaar hebben en communiceren vlot middels directe lijnen, duidelijke afspraken en opgebouwd vertrouwen. De bureaucratie is er na een paar jaar ‘samenwerken’ grotendeels af.
Bij de uitbreiding met een tweede locatie was alles dan ook redelijk snel van de grond. Al een beetje bekend in het wereldje van bouwvergunningen en aannemers, maar vooral dankzij heldere regelgeving en instructies van brandweer en GGD, konden we vlot handelen en daardoor redelijk snel open.

Met de derde uitbreiding in dus een andere gemeente heb ik gemerkt dat vlot handelen en het gebruiken van directe lijnen binnen instanties niet de norm is en dat van eenduidige regelgeving in kinderopvangland vraagtekens oproept. Dus deze uitbreiding is weer net zo ingewikkeld als de start van de eerste. Jammer, onnodig en zonde van ieders tijd, energie en bijbehorende kosten.

Ik dank de opening per 24 augustus volgens mijn team aan daadkracht, doorzettings-/ uithoudingsvermogen en zakelijk handelen. ‘Ondernemersbloed’ volgens mijn manager. Volgens haar is het nog steeds te gek voor woorden dat een kleine particuliere organisatie het wel fikst, maar dat een groot samenwerkingsverband vastloopt op allerlei ‘ja, maar’-uitspraken. Ik zie inmiddels de voordelen van een kleine organisatie met een enorme wil en ambitie. En kan zelfs stellen dat ‘wil je iets van de grond krijgen binnen verschillende gemeentes’, je ook klein kunt zijn.

Op 24 augustus jl. zijn we opengegaan waarbij wij niet alleen privé maar ook andere ouders in mijn woonplaats ‘uit de brand’ zijn. Onze kinderen kunnen net als hun leeftijdgenoten in Bussum (PhilippO en PhilippA), naar een prettige buitenschoolse opvang; PhilippI genaamd.

We zijn weer trots en blij, er is een kindje geboren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.