Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Job van Velsen – Een weekje Steunpunt

Vandaag een lekkere dag met alle medewerkers van het Steunpunt Brede Scholen achter de rug. We komen op stoom, hebben vanmorgen ons activiteitenplan definitief vastgesteld, afspraken gemaakt over de invulling van de personele uitbreiding en alle taken verdeeld.
Daarnaast is besloten dat 1 februari de kick off wordt van onze aangepaste huisstijl. Die dag gaan we waarschijnlijk ook gebruiken voor de start van de werving voor de pilot Aansluitende Dagarrangementen. Hiervoor gaan we op zoek naar twee gemeenten die samen met de relevante partners volop aan de slag willen met aansluitende dagarrangementen in hun gemeente.

Vanuit het ministerie van SZW is de komst van minister Kamp op het Brede Schoolcongres van 23 mei bevestigd, dus daar zijn we echt allemaal hartstikke blij mee.
De vragen van deze week, vanuit het hele land, gingen vooral over goede voorbeelden van samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs, en over betrokkenheid van ouders . Maar ook een bijzondere vraag, van IDTV, of wij kunnen helpen bij de werving van probleemgezinnen voor een televisieformat!

‘Vraag van IDTV: Of we kunnen helpen met het werven
van probleemgezinnen voor een televisieformat’

Deze week kwam de stad Maastricht een aantal keren over tafel. Vanuit MIK Kinderopvang kregen we de uitnodiging een presentatie bij te wonen over de ontwikkeling van IKC’s, Integrale Kindcentra, en toevallig of niet kregen we een paar dagen later het verzoek van het ministerie van OCW om een bijdrage te leveren aan een bezoek van enkele hoge ambtenaren. We hebben besloten om voor de zomervakantie met alle adviseurs naar het Zuiden af te reizen en daar twee dagen in gesprek te gaan met kinderopvang, brede scholen en beleidsmedewerkers om te kijken of en hoe we hen kunnen ondersteunen.

Wellicht kunnen we een nieuwe ambassadeur aan ons bestand toevoegen? We zijn immers altijd op zoek naar aansprekende voorbeelden van brede scholen, dus als jullie suggesties hebben, laat maar horen, graag! Op mijn muur pronkt sinds deze week ook de naam van Yvette Vervoort, oud collega van het Netwerkbureau kinderopvang. Die muur is inmiddels een mooie weergave van al die verschillende doelgroepen waarvoor en waarmee we werken. Samenwerking zoeken, benutten en versterken, daar draait het eigenlijk om!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.