Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Je kunt nu je compensatie voor het Stint-verbod aanvragen

De Rijksoverheid heeft de compensatieregeling voor de Stint opengesteld. Hoeveel vergoeding je krijgt, hangt onder meer af van hoe oud de Stint op het moment van het verbod was. Lees hier hoe je de compensatie aanvraagt.

Je hebt recht op compensatie voor je Stint(s) als je op 2 oktober 2018:

  • eigenaar was van een Stint van 800 of 1.200 watt;
  • of een Stint leasete;
  • of een startset voor de Stint had (bak, huif en accessoires).

Ook als je schade hebt geleden door waardevermindering of gevolgschade, heb je recht op compensatie. Hoe oud de Stint is, bepaalt hoeveel die in waarde is verminderd. Onder gevolgschade vallen bijvoorbeeld de kosten die kinderopvangorganisaties moesten maken voor vervangend vervoer of extra personeel.

Via deze link kun je de vergoeding aanvragen >> Let op: dit kan tot en met 15 januari 2024.

Wat heb je nodig voor de aanvraag?

In deze brief geeft het Ministerie van I&W uitleg over de aanvraag van de regeling. Om de compensatie aan te vragen heb je o.a. het volgende nodig:

  • een document dat bewijst dat je op 2 oktober 2018 een Stint van 800 en/of 1.200 watt bezat of leasete. Of alleen een startset. Bijvoorbeeld (een kopie van) de koop-, huur- of leaseovereenkomst. Op dit document moet in ieder geval staan om wat voor type Stint het gaat en wat het aankoopbedrag is.
  • een kopie van de verzekeringspolis of bewijs van premiebetaling waaruit blijkt dat je een motorrijtuigenverzekering hebt afgesloten;
  • een Nederlands bankrekeningnummer, van jezelf of van je bedrijf (geen spaarrekening).

Let op! Je moet bij de aanvraag voor een Stint van 1.200 watt ook een akte van cessie ondertekenen die je vervolgens digitaal én per post moet opsturen. Hier lees je naar welk adres dat moet.

Anti-cessie-fonds

Wil je wel in aanmerking komen voor de compensatie maar voel je je bezwaard om de cessie te tekenen? Er wordt in de sector gewerkt aan de oprichting van een fonds waaruit de juridische kosten van de fabrikant van de Stint (deels) kunnen worden gedragen. De initiatiefnemers van dit fonds roepen alle kinderopvangorganisaties die een beroep doen op de compensatieregeling op, om een bijdrage aan het fonds te leveren. Dit kan door een nader te bepalen percentage van het compensatiebedrag in het fonds te storten. Lees er meer over op de site van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Het initiatief wordt op korte termijn verder uitgewerkt en dan zal de BK erover berichten.

Bronnen: Rijksoverheid, BK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.