Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Investeer liever in arme kinderen’

Dat minister Asscher de 100 miljoen euro extra alleen inzette voor de kinderopvangtoeslag van ouders met een hoger inkomen, is een stap in de verkeerde richting. Investeer liever in kinderopvang voor kinderen uit arme gezinnen. Dat levert meer maatschappelijk en economisch rendement op. Dit vindt en schrijft Aad de Booij, oud-directeur van de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Partou, in tijdschrift Management Kinderopvang.
Kinderen tonen boeken die zij samen met oud-minister Gerrit Zalm hebben overhandigd aan de Voedselbank Nederland (2012).
Kinderen tonen boeken die zij samen met oud-minister Gerrit Zalm hebben overhandigd aan de Voedselbank Nederland (2012). - Foto: ANP

De

Registreren

1 REACTIE

  1. Begrijpelijke reactie van heer de Booij. Echter hoge inkomens worden in alle toeslagen sterk genivelleerd. Rekeningen welke men zelf dient te betalen zijn soms astronomisch. Hoog inkomen of niet: beide dienen mee te kunnen opteren in de toeslag. Het is te makkelijk om er maar altijd vanuit te gaan dat financieel minder bedeelde het niet meer kunnen opbrengen. Tuurlijk bestaat die groep: maar ook een grote groep heeft gewoon een verkeerd uitgavepatroon. Wiens verantwoording is dat? Ik vind het te makkelijk bekeken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.