Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie-afspraken 2011 bekend

Inspectie-afspraken 2011 bekend

Het ministerie van SZW heeft in samenwerking met GGD Nederland en VNG afspraken gemaakt voor de manier van inspecteren in 2011. Ook in 2011 zullen niet alle kinderopvanglocaties worden geïnspecteerd, alleen zij die in 2010 niet geïnspecteerd zijn of in 2010 niet op alle onderdelen een voldoende scoorden.

In 2010 alles voldoende? In 2011 geen inspectie
Afgesproken is dat locaties in ieder geval niet twee achtereenvolgende jaren worden overgeslagen. Dus is jouw locatie in 2010 niet geïnspecteerd, dan ben je in 2011 aan de beurt om te worden gecontroleerd op kerntaken en overtredingen. Dat geldt ook voor locaties die in 2010 niet aan alle eisen voldeden. Onder kerntaken wordt o.a. beschouwd de groepsgrootte, de pedagogische praktijk en of het maximaal aantal kinderen per leidster niet wordt overschreden. De laatstgenoemde groep wordt uiteraard ook gecontroleerd op eerdere tekortkomingen.

Nieuwe locaties
Als je locatie in 2010 wel is geïnspecteerd en aan alle eisen voldeed, dan hoef je geen inspectieronde in 2011 te verwachten. Hierover zul je voor 31 december 2011 een brief van de gemeente ontvangen als vervanging van het niet opgemaakte inspectierapport. Nieuwe locaties worden op de regliere wijze geïnspecteerd: dus voor de opening en binnen drie maanden na start exploitatie.

Gastouders en gastouderbureaus
Ook alle gastouderbureaus kunnen een inspectie verwachten in 2011. Het ministerie, de GGD en VNG achten een evrsoepeling van het inspectieregime op gastouderbureaus ‘niet wenselijk.’ Voor gastouders zelf is nog geen model ontwikkeld voor risicogestuurd toezicht. Wel is al afgelopen zomer afgesproken wat de prioriteiten in de inspectie van gastouders zullen zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.