Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

In opstand komen tegen leges heeft zin

Protesten tegen te hoge leges in de kinderopvang hebben hier en daar succes gehad. Dat neemt niet weg dat er nog altijd gemeenten zijn waar hoge leges geheven worden aan kinderopvangondernemers en gastouders. De Brancheorganisatie heeft de lijst van gemeenten met leges geactualiseerd.
Dure gemeenten zijn Baarn
Dure gemeenten zijn Baarn

Nieuwsgierig

Registreren

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ben een gastouder die bij de vraagouder aan huis werkt. Als ik 2 a 3 gezinnen wil onderbrengen bij het gastouderbureau ben ik maar liefst € 1.365,= in een keer (= € 452,= per gezin, gemeente West Maas en Waal) aan legeskosten kwijt. Dat is voor een gastouder als ik niet op te brengen. Daarnaast moet ik als gastouder ook nog maandelijks een bedrag opzij zetten voor de belastingdienst.
    Ik vind deze legeskosten totaal niet in verhouding, zeker gezien het feit wat er voor gedaan moet worden.
    Met vriendelijke groet,
    Annemarie Rink

  3. Zeker in bezwaar gaan. Ik heb een klacht ingediend bij de rijksoverheid omdat de gemeente Haarlemmermeer leges vraagt voor een wijziging, terwijl op de site van rijksoverheid staat dat het niet meer mag. Belachelijk hoge bedragen om waarschijnlijk gate te dichten. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.