Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

In Oldenzaal mogen kinderen lawaai maken

Klachten van buren van een basisschool in Oldenzaal hebben ertoe geleid dat de gemeente een algemene vrijstelling heeft ingevoerd voor spelende kinderen. Dat betekent dat kinderen tussen 07.00 en 21.00 uur zoveel lawaai bij het spelen mogen maken als ze zelf willen. De klachten van de buurtbewoners hebben een averechts effect gehad.
In Oldenzaal mogen kinderen lawaai maken
Foto: ANP Photo

De gemeente had al langer problemen met bewoners in de buurt van de basisschool. Bewoners klaagden vooral over geluidsoverlast als kinderen ook ’s avondsop het speelplein met elkaar speelden. Na 19.00 uur moest het stil zijn op het plein, vonden de omwonenden. Zo waren immers de regels.

Vrijuit geluid maken

Tot nu toe golden de geluidsbeperkende voorschriften in de apv (de algemene plaatselijk verordening) inderdaad ook voor kinderen en eventueel lawaai van buitenspelen. Buurtbewoners vonden daarom dat de gemeente moest optreden. Maar deze oproep heeft een averechts effect gehad op het gemeentebestuur. Het college vindt dat kinderen ‘vrijuit geluid moeten kunnen maken’ en heeft de apv aangepast. Buitenspelende kinderen maken nu eenmaal geluid, vindt de gemeente.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.