Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

In mei derde steekproef naleving afspraken bij gebruik BSO Bus

In de tweede week van mei wordt er weer een steekproef uitgevoerd door Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in opdracht van de convenantspartijen, om te toetsen of organisaties die gebruik maken van de BSO Bus, zich houden aan de afspraken uit het convenant.
stint-eigenaar-edwin-renzen-mensen-zwaaien-weer-naar-de-bso-bus-dat-voelt-als-vanouds
Kinderen in de opvolger van de Stint, de BSO bus. Foto: Stintum

Kinderopvangorganisaties met BSO Bussen die geselecteerd zijn, ontvangen hierover in de tweede week van mei bericht via de mail. Deze derde steekproef zal opnieuw uitgevoerd worden door middel van een digitale uitvraag. De totale omvang van de steekproef is afhankelijk van het aantal BSO Bussen in gebruik. Al deze BSO Bussen hebben een uniek nummer. Eén kinderopvangorganisatie kan in de steekproef voor meerdere BSO Bussen benaderd worden. Indien een BSO Bus geselecteerd wordt voor de steekproef, krijgt de kinderopvangorganisatie een mail met de uitvraag en een toelichting hoe daaraan te voldoen.

Info en hulpmiddelen

Om kinderopvangorganisaties te ondersteunen bij het aanleveren van de gegevens, heeft Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in samenspraak met de sectororganisaties BK, BMK en BOinK een speciale pagina ingericht met informatie en hulpmiddelen.

Heb je inhoudelijke vragen over de steekproef of heb je hulp nodig bij het aanleveren van de informatie voor de steekproef? Neem contact met het Waarborgfonds op via 085-1303893 of stuur een e-mail naar info@waarborgfondskinderopvang.nl.

Stichting Veilig door het Verkeer verzorgt sinds december 2021 de rijtrainingen voor de BSO bus. Inmiddels zijn er al 190 certificaten behaald. Oprichter Gertjan de Jong: ‘Ons doel: een kwalitatief hoogwaardige rijopleiding neerzetten en de planning van de trainingen verbeteren. Dat is gelukt.’ Kinderopvangorganisatie De Kresj zegt blij te zijn met de rijtrainingen. ‘Het geeft medewerkers vertrouwen.’ Lees hier meer >>