Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ik zou wel een kindje lusten’ is prentenboekcadeau van 2022

Het prentenboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ is gekozen voor de campagne Geef een prentenboek cadeau in 2022. Een speciale editie van het prentenboek is vanaf vrijdag 13 mei 2022 te koop in de boekhandel voor slechts 2,50 euro. Aan wie geef jij het boek cadeau?
ik-zou-wel-een-kindje-lusten-is-prentenboekcadeau-van-2022

De initiatiefnemers van de jaarlijkse campagne Geef een (prenten)boek cadeau willen dat elk kind een kans krijgt om de mooiste boeken te hebben. Dat is lang niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Om dat te stimuleren zijn er elk jaar twee boeken (een (lees)boek en een prentenboek) tegen een laag tarief te koop, zodat de boeken ook als cadeau kunnen worden gegeven aan kinderen.

Ik zou wel een kindje lusten

Het prentenboek dat gekozen is voor de campagne van 2022 is de klassieker Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. ‘Dit verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen een feest voor jong en oud!’, voorzitter van de stichting ‘Geef mij maar een boek’, Martha Baalbergen. ‘In 2022 hopen wij wederom meer dan een kwart miljoen kinderen te bereiken met dit prachtige prentenboek.’

20 verschillende talen

Het prentenboek verscheen voor het eerst in 2004 in Frankrijk, waarna het in 2005 in Nederland werd uitgegeven door Uitgeverij Gottmer, waar het al jaren een van de meest populaire titels is. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht en zijn er in totaal 850.00 exemplaren verkocht.

Vanaf 13 mei te koop

Ik zou wel een kindje lusten is vanaf vrijdag 13 mei voor € 2,50 te koop in de boekhandel. De campagne is een maand verschoven in verband met de huidige onzekerheden rond de papierschaarste.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.