Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas neemt elf locaties van De Tovertuin over

Kinderopvangorganisatie Humanitas neemt de kindercentra van De Tovertuin in Parkstad en Schinnen over. Meerdere organisaties toonden interesse in onderdelen van de kinderopvangorganisatie. De continuïteit van de opvang in Zuid-Limburg is daarmee gewaarborgd.
Humanitas neemt elf locaties van De Tovertuin over
Foto: ANP XTRA

Sinds het faillissement van De Tovertuin, eind mei, voerde Kinderopvang Humanitas gesprekken over een mogelijke overname van de kinderdagverblijven. De Tovertuin heeft honderd medewerkers op 24 locaties in Zuid-Limburg. Elf locaties komen in handen van Humanitas. Door de overname blijft professionele kinderopvang behouden voor de regio Parkstad/Schinnen. Daarmee zijn volgens Kinderopvang Humanitas de acute zorgen van ouders, kinderen en werknemers weggenomen.

Faillissement

De kinderopvang heeft de afgelopen jaren veel klanten verloren als gevolg van krimp door onder andere overheidsbezuinigingen. Eind mei kon De Tovertuin niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen en moest de organisatie een faillissement aanvragen. De afgelopen jaren liepen de verliezen op door een sterke omzetdaling als gevolg van minder aanmeldingen.

Overname

Humanitas is niet de enige organisatie die onderdelen van De Tovertuin overneemt. Er was grote belangstelling van andere organisaties. Stichting Spelenderwijs neemt per direct enkele onderdelen van De Tovertuin in de regio Sittard-Geleen over. Het gaat om vier locaties in Geleen en één in Einighausen. De kinderen en hun ouders zullen volgens de Stichting weinig merken van de overname. De locaties, de groepen en de pedagogisch medewerkers blijven hetzelfde.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.