Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hulp bij zoektocht nieuwe baan na ’t Hofnarretje

Hulp bij zoektocht nieuwe baan na 't Hofnarretje

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam beloofde dat als Albert Drent zijn afspraken niet nakomt, en ’t Hofnarretje gesloten moeten worden, er alternatieve opvang voor de kinderen geregeld wordt. Daarnaast krijgen de medewerkers hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Achterstallige beloftes
De burgemeester wilde woensdag ‘niet te diep ingaan’ op raadsvragen van de VVD of de gemeente met sancties komt als de eigenaar van kinderdagverblijf De Vlinderheuvel – voorheen ’t Hofnarretje – zijn afspraken niet is nagekomen op 1 januari. Eigenaar Albert Drent beloofde vorig jaar, toen het misbruik op het dagverblijf door Robert M. aan het licht kwam, dat hij van het bedrijf een bv zou maken. Dat heeft hij nog niet gedaan, aldus Van der Laan. Drent vroeg aan de gemeente een borgstelling van 2,5 ton, die hij niet kreeg.

Elders opvang
De burgemeester benadrukte dat de gemeente ‘er dicht op zit’. Als Drent zich niet aan zijn afspraken houdt, zal de gemeente ervoor zorgen dat de kinderen op De Vlinderheuvel snel elders opvang kunnen krijgen. Van der Laan: ‘Er zijn afspraken over alternatieve opvang als het misgaat’. Ook zal de gemeente zich volgens de burgervader inspannen om de medewerkers van het kinderdagverblijf elders aan het werk te krijgen.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.