Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderdste groep nul in Rotterdam van start

Groep

Op basisschool de Kameleon in Rotterdam is donderdag de 100e groep nul van start gegaan. Doel van deze groep voor peuters van 2,5 tot 4 jaar is om taal- en ontwikkelingsachterstanden weg te werken.

Onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA) is blij met de 100e groep. Deze groep begon een jaar geleden bij 30 basisscholen. In 2014 moeten alle basisscholen in de Maasstad deze peutergroep in huis hebben. Dat zijn er dan 200. Met gemiddeld 15 leerlingen in een groep zouden in totaal 3000 kinderen van dit initiatief gebruikmaken.

Vliegende start
‘We willen dat kinderen met een vliegende start aan de basisschool beginnen. Eenmaal opgelopen achterstanden blijken voor leerlingen later lastig in te halen. De basis voor taal- en rekenvaardigheden wordt immers al vroeg gelegd. Hoe eerder kinderen daarmee op een goede manier in aanraking komen hoe groter de kans op een goede schoolloopbaan’, aldus De Jonge.

Hbo-leidster
De peuters gaan minimaal 12,5 uur per week, verspreid over vier of vijf dagdelen, naar groep nul. Voor die klas staat in ieder geval één hbo-geschoolde leidster, in plaats van een mbo’er. De onderwijsmethoden van scholen met een groep nul beginnen in die groep en lopen door tot en met groep acht.

In heel Nederland
Het CDA in de Tweede Kamer wil overal in het land groepen nul. De partij wil dat alle 3-jarigen met een taal- en ontwikkelingsachterstand voor minstens vier dagdelen in de week in een groep nul zitten.

Bron: ANP
ANP Photo, Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.