Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hogeschool Rotterdam beste voor jonge ouders

Hogeschool Rotterdam beste voor jonge ouders

Jonge ouders die fulltime willen studeren, zijn het beste af op de Hogeschool Rotterdam. De instelling kreeg maandag hiervoor de Ton Remmersprijs. Het enige verbeterpunt is dat de hogeschool nu nog niet bijdraagt aan kinderopvang.

Kolfruimte
De prijs wordt voor het eerst uitgereikt aan de meest gezinsvriendelijke onderwijsinstelling. De Hogeschool Rotterdam biedt jonge moeders een kolfruimte, op de website staat informatie voor gezinnen en er is een vast spreekpunt. De prijs is een initiatief van het Steunpunt Studerende Moeders en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Onderbelicht
Zo’n 10.000 alleenstaande ouders combineren hun studie met de opvoeding van kinderen. Volgens ISO-voorzitter Sebastiaan Hameleers is deze groep onderbelicht. ‘Er zijn nauwelijks regelingen voor deze jonge moeders en vaders. Voor bijvoorbeeld gehandicapten zijn er vele voorzieningen, en dat is uiteraard erg goed, maar waarom niet voor deze groep?’

Meer rekening houden
Als voorbeeld noemt hij een jonge moeder die niet twee weken een intern project kon volgen op haar opleiding omdat ze een 2 maanden oude baby had. ‘Zij kreeg geen vervangende opdracht, terwijl er voor andere minderheidsgroepen wel een regeling was.’ Volgens Hameleers zou het ministerie van Onderwijs ervoor moeten zorgen dat mbo’s, hbo’s en universiteiten meer rekening houden met jonge ouders die een studie volgen.

Bron: RTV Rijnmond
Foto: Stock.schng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.