Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoger beroep in fraudezaak kinderopvangtoeslag

Fraude

Justitie legt zich niet neer bij de uitspraak in de zaak rond onder anderen de islamitische verzorger Abdullah Haselhoef. Haselhoef en zes medeverdachten gingen vrijuit na de aantijging van fraude bij gastouderopvang Family House, omdat er volgens de rechtbank in Den Haag geen sprake is geweest van een verdenking van een strafbaar feit.

De rechters stelden dat politie en justitie de regelgeving verkeerd hebben geïnterpreteerd en daarom dachten dat er illegale zaken gaande waren. Het OM is het niet eens met die uitspraak en heeft hoger beroep ingesteld, zei een woordvoerster dinsdag.

Celstraf geëist
Justitie verdacht Haselhoef en de andere verdachten ervan dat zij fraude pleegden met vergoedingen voor kinderopvang. Het OM vroeg in december 3 jaar celstraf voor de ‘nep-imam’. Haselhoef verwierf na de aanslagen in New York in 2001 landelijke bekendheid als officieuze woordvoerder van de moslims in Nederland. Later bleek dat hij zich ten onrechte uitgaf als imam.

Nog niet vrijgesproken
Haselhoef is onterecht aangehouden en in voorlopige hechtenis gezet. De verdachte is daardoor publiekelijk onterecht gestigmatiseerd als fraudeur, luidde het oordeel van de rechtbank. Overigens is Haselhoef niet vrijgesproken. De rechtbank heeft gezegd dat het OM de verdachten onterecht heeft vervolgd en is niet eens toegekomen aan de vraag of zij wel of niet iets verkeerd hebben gedaan.

Bron: ANP
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.