Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe zit het met de kinderopvang rond Hemelvaart?

Hemelvaartsdag is een nationale feestdag en daarom zijn alle kinderopvanglocaties en basisscholen op donderdag 21 mei 2020 gesloten. Ook de noodopvang is tijdens de reguliere openstellingstijden gesloten. De 24-uurs noodopvang is wel geopend. Voor de vrijdag na Hemelvaart gelden aangepaste regels.
© shangarey / stock.adobe.com

Dat melden BMK en BK. Voorzie je problemen in de capaciteit van de 24-uurs noodopvang, informeer dan je de gemeente. De gemeente als regievoerder van de noodopvang zorgt dan voor alternatieven in overleg met onderwijs en kinderopvangorganisaties.

Vrijdag 22 mei

De dag na Hemelvaartsdag, vrijdag 22 mei, is geen nationale feestdag en daarom is de kinderopvang (kdv en gastouderopvang) normaal geopend. Veel scholen zijn op deze vrijdag gesloten. Omdat de bso’s alleen kinderen opvangen op dagen dat kinderen onderwijs hebben gehad, zijn de bso’s die kinderen opvangen van scholen die gesloten zijn, formeel dus ook gesloten.

Het advies van de brancheorganisaties is: in uitzondering op deze hoofdregel mag een bso als ze dat wil en ouders hieraan behoefte hebben, op deze dag zonder onderwijs wel de hele dag opvang aanbieden aan haar contractklanten. De bso is hierin vrij haar eigen keus te maken. Een bso heeft dus de keus om óf de richtlijn van de overheid te volgen (bso is dicht) of ouders tegemoet te komen als daar vraag naar is en open zijn.

Noodopvang

BK en BMK vragen wel capaciteit te reserveren voor de noodopvang want de noodopvang is tijdens de reguliere openstellingstijden normaal geopend. Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de bso’s gedurende de reguliere openstellingstijden van de bso. Ook de 24-uurs noodopvang is geopend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.