Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe scoort jouw gemeente op onderwijsachterstand?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft nieuwe criteria opgesteld waarop jaarlijks de onderwijsachterstanden-budgetten per gemeente worden gebaseerd. Op basis daarvan krijgt de gemeente financiering. Adviesbureau Innovatie nul13 ontwikkelde een dashboard dat meer inzicht geeft.

Foto: AdobeStock

Elke gemeente in Nederland krijgt geld om onderwijsachterstanden van kinderen te voorkomen en te bestrijden. Hoeveel geld dat is, staat vast. Maar om deze middelen zo doeltreffend mogelijk in te zetten, is inzicht in de risico’s op achterstanden per gemeente noodzakelijk, aldus adviesbureau Innovatie nul13.

Vergelijking met andere gemeenten

Daarom heeft het adviesbureau deze data in een dashboard gezet. Met behulp van deze tool is is het mogelijk om te zien hoe een gemeente scoort op de verschillende indicatoren, zoals opleidingsniveau, herkomstland, verblijfsduur moeder en schuldsanering. Ook is het mogelijk om na te gaan hoe deze cijfers zich verhouden tot andere gemeenten en ten opzichte van het landelijk gemiddelde, de G4 en de G37.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.