Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het kan weer: 1000 euro subsidie aanvragen voor jouw bijscholing

Pedagogisch medewerkers die in hun ontwikkeling en loopbaan willen investeren, kunnen vanaf 1 juli weer de STAP-subsidie van 1000 euro aanvragen.
STAP-subsidie
AdobeStock

De STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. De subsidie is in zes subsidierondes per jaar beschikbaar via het UWV en bedraagt maximaal 1000 euro. Vanaf vrijdag 1 juli 10.00 uur tot en met 31 augustus kun je een aanvraag indienen. Wees er snel bij: het budget is beperkt.

Specialiseren

Met de STAP-subsidie kun je als pm’er je positie op de arbeidsmarkt versterken, doorgroeien, een zijstap in je carrière maken, jezelf specialiseren of talenten beter benutten. Op de website van Kinderopvang werkt! kun je meer informatie vinden over branche-erkende en relevante scholingen voor functies in kinderopvang.

Scholingskosten

De STAP-regeling komt in de plaats van de aftrek van scholingskosten van je inkomstenbelasting. De reden hiervoor is dat juist de mensen voor wie deze aftrekpost bedoeld was, hier weinig gebruik van maakten. Er volgen dit jaar nog twee subsidierondes: van 1 september 2022 tot en met 31 oktober 2022 en van 1 november 2022 tot en met 31 december 2022.

Aanvragen

Zo vraag je de subsidie aan:

  1. Je zoekt de training, workshop of opleiding op die je wilt volgen en checkt of je hiervoor STAP-subsidie kunt aanvragen. Via de website van Kinderopvang werkt! vind je een lijst van branche-erkende opleidingen voor de STAP-subsidie.
  2. Je vraagt de subsidie aan via het STAP-portaal van het UWV.
  3. Het UWV betaalt de vergoeding aan de opleider die je hebt gekozen.

De online scholingsagenda van het Waarborgfonds zit bomvol. Er staan op dit moment leeractiviteiten gepland tot en met december van dit jaar. Zou er ook iets voor jou bij zitten?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.