Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Het begint met lezen’ komende tijd actief

Vanaf 1 maart worden er allerlei activiteiten georganiseerd om het project Het begint met lezen onder de aandacht te brengen van pedagogisch medewerkers en andere professionals in de kinderopvang. Het project is gericht op leesbevordering bij kinderen.

Startpakket al snel “uitverkocht”
Een klein jaar geleden, in maart 2009 werd het startpakket Het begint met lezen voor het eerst gepresenteerd.  Dit pakket is bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang. Binnen twee maanden waren alle 2500 paketten opgevraagd door kinderopvanglocaties. Stichting Lezen & Schrijven heeft in samenwerking met Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, skon kinderopvang, Catalpa kinderopvang en de VoorleesExpress het pakket vernieuwd en aangevuld.
Op maandag 1 maart gaan vier kinderen van de opvanglocaties Club Fiësta en De Tuuf uit Amsterdam BN’ers interviewen, een wetenschapper en de directeur van Douwe Egberts (de sponsor) over het belang van taal, lezen en schrijven in de kinderopvang. Op 2 maart zullen BN’ers (o.a. Willeke Alberti, Trijntje Oosterhuis en Joop braakhekke) regionaal aandacht vragen voor lezen en taal. Ze brengen paketten naar de locaties en lezen voor.

Twee nieuwe boeken
Dit jaar worden er twee nieuwe voorleesboeken beschikbaar gesteld met als thema Sesamstraat. De boeken zijn geschreven door Kim-Lian van der Meij, Renate Verbaan, Tooske Ragas en Claudia de Breij. Tot slot vindt er in april een regiotour plaats. Medewerkers in de kinderopvang krijgen hiermee de kans om meer te leren over taal, lezen, schrijven en het bevorderen van leesplezier onder kinderen. Ook wil Stichting Lezen & Schrijven met deze medewerkers in de kinderopvang stimuleren zich te laten bijscholen op het gebied van taalvaardigheid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.