Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Let op: gewijzigde administratieplicht voor houders

Frida Noordzij
Per 1 juli 2018 verandert de administratieplicht voor ondernemers in de kinderopvang. Wat verandert er? En welke gegevens moeten precies bijgehouden worden in de administratie? Nog even een kort overzicht.
Foto: AdobeStock

Vanwege de invoering van het Personenregister in de kinderopvang, zijn houders van kinderopvanglocaties en gastouderbureaus verplicht om vanaf 1 juli 2018 de volgende gegevens in hun administratie op te nemen: naam, geboortedatum en het Burgerservicenummer van alle personen die werkzaam (of regelmatig aanwezig) zijn op de locatie. Ofwel: iedereen met een Verklaring Omtrent Gedrag-plicht.

GGD-inspectie

De GGD-inspecteur kan deze gegevens tijdens de inspectie opvragen. Zodoende kan de toezichthouder ter plaatse controleren of iemand ingeschreven staat in het personenregister en gekoppeld is aan de houder.

Klik hier om de regeling van de staatssecretaris in te zien >>


Let op: Iedereen die werkzaam is in de kinderopvang met een Verklaring Omtrent Gedrag met profiel 60 (onderwijs), 40 (vakantiegezinnen en adoptie) en 45 (gezondheidszorg en welzijn van mens en dier) moet een nieuwe VOG aanvragen. Deze profielen zijn per 1 juli 2018 niet langer geschikt voor inschrijving in het personenregister. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.