Heeft iemand het nog over de groepsstabiliteit?

Heeft iemand het nog over groepsstabiliteit in een tijd waarin de vraag naar kinderopvang maar blijft afnemen? Ja, er gingen in het tweede kwartaal van 2017 meer kinderen naar de kinderopvang, maar zij kwamen wel weer minder uren per week. Hoe reageren kinderopvangorganisaties op deze trend?

Gemiddeld brengt een kind nog maar zo’n 1,3 dag per week door in de opvang, terwijl dat een aantal jaren geleden nog meer dan twee dagen per week was. Tien jaar geleden hadden kinderopvangorganisaties nog de luxe om een minimale afname van twee dagen per week van ouders te vragen. Tegenwoordig kunnen de meeste kinderopvangorganisaties zich dit niet permitteren.

In gesprek met ouders

De organisaties die dit wel doen, doen dit vaak op basis van advies in plaats van een verplichting. Kinderopvang 2Samen in Den Haag is bijvoorbeeld zo’n organisatie. Marieke Bosma van de afdeling Innovatie Pedagogiek & Kwaliteit legt

2
1718

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.