Heeft iemand het nog over de groepsstabiliteit?

Heeft iemand het nog over groepsstabiliteit in een tijd waarin de vraag naar kinderopvang maar blijft afnemen? Ja, er gingen in het tweede kwartaal van 2017 meer kinderen naar de kinderopvang, maar zij kwamen wel weer minder uren per week. Hoe reageren kinderopvangorganisaties op deze trend?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANP

Gemiddeld brengt een kind nog maar zo’n 1,3 dag per week door in de opvang, terwijl dat een aantal jaren geleden nog meer dan twee dagen per week was. Tien jaar geleden hadden kinderopvangorganisaties nog de luxe om een minimale afname van twee dagen per week van ouders te vragen. Tegenwoordig kunnen de meeste kinderopvangorganisaties zich dit niet permitteren.

In gesprek met ouders

De organisaties die dit wel doen, doen dit vaak op basis van advies in plaats van een verplichting. Kinderopvang 2Samen in Den Haag is bijvoorbeeld zo’n organisatie. Marieke Bosma van de afdeling Innovatie Pedagogiek & Kwaliteit legt

2
1786

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. de groepsstabiliteit in de peuterspeelzaal is inderdaad veel en veel groter dan in een kinderdagverblijf. Op de peuterspeelzaal komt immers een vaste groep met kinderen twee dagdelen. Voor een kinderdagverblijf is de stabiliteit daarom erg belangrijk. Wij hanteren al jaren een minimum van 3 dagdelen per week. Dit kost ons soms klanten, wat vaak heel vervelend is omdat het financieel gezien nog steeds niet zo goed gaat. Toch kiezen wij hiervoor omdat wij uit ervaring weten en zien, hoeveel verschil het maakt als kinderen vaste speelgenootjes om zich heen hebben. Dit biedt ze echt een stuk veiligheid, ze maken al op jonge leeftijd vriendjes, kennen elkaar goed. Het geeft echt een meerwaarde. Daarnaast is het ook zo dat wij maar een kleine groep (maximaal 10 kinderen) opvangen en ook dit scheelt enorm.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.