Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harmonisatiebijeenkomst peuterspeelzalen G4

Peuterspeelzalen moeten vanaf 2018 aan dezelfde eisen voldoen als kinderdagverblijven. Dat levert vragen op bij eigenaren van peuterspeelzalen. In een eerste bijeenkomst van MOgroep, worden peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties uit de 4 grote steden over de ontwikkelingen bijgepraat.
De harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk houdt in dat de financiering
De harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk houdt in dat de financiering

Wat betekent de harmonisatie voor peuterspeelzalen? Met welke veranderingen krijgen zij te maken? Wat zijn ervaringen van al geharmoniseerde peuterspeelzalen tot nu toe? En welke mogelijkheden zijn er om met eventuele aanpassingen of knelpunten om te gaan? Op deze en andere vragen krijgen eigenaren van peuterspeelzalen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag antwoord.

Harmonisatie

De harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk houdt in dat de financiering, kwaliteitsregels, de inspectie en het aanbod van VVE van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven op elkaar worden afgestemd. Minister Asscher, die in zijn brief in juli bekendmaakte dat de harmonisatie ingaat per 1 januari 2018, wees MOgroep aan om peuterspeelzalen in dit proces te begeleiden.

Bedrijfsmatig

Als eerste zijn peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties in de vier grote steden aan de beurt. Op donderdagochtend 10 september komen de eerdergenoemde vragen aan bod en er is aandacht voor bedrijfsmatige en inhoudelijke aspecten van de harmonisatie. De bijeenkomst is gratis te bezoeken. Er is plak voor maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Sandra Wolfsen: wolfsen@mogroep.nl.

Minister Asscher heeft in zijn brief’Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang: de volgende stap’ de Kamer geïnformeerd over de vervolgstappen. Hierin zet hij alle aangekondigde veranderingen op een rijtje. Bekijk hier de belangrijkste veranderingen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.