Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harmonisatie: Almere is gereed

De gemeenteraad van Almere is een jaar geleden akkoord gegaan met een volledige harmonisatie per 1 augustus 2015. Die datum gaan ze gemakkelijk halen. Almere is in praktische zin al gereed. De peuterspeelzalen zijn verdeeld over acht kinderopvangorganisaties en de wachtlijsten zijn zo goed als weggewerkt.
Harmonisatie: Almere is gereed
Foto: ANP

Alleen de officiële ondertekening laat nog even op zich wachten. ‘Dit hangt samen met een aantal juridische aspecten die nog niet helemaal rond zijn,’ zegt Peter Spek namens de gemeente Almere, ‘zoals de voorwaarden waaronder het personeel overgaat naar de kinderdagopvang’.

Integrale Kindcentra

Naast vaartmaken met de harmonisatie zet de gemeente ook in op Integrale Kindcentra (IKC). Dat is een samenwerking tussen kinderopvang en brede scholen voor de leeftijd van 0 tot 12. In Almere Poort is de bouw voor een IKC al van start en voor de nieuwe wijk De Laren is een tweede integraal kindcentrum opgenomen in de plannen.

Kopgroep

Almere maakt deel uit van de Kopgroep wethouders, een aantal gemeenten die voor lopen met de ontwikkeling van IKC. Dit brengt een voorbeeldrol met zich mee en Spek kan zich die rol wel voorstellen. Spek: ‘Bij de ontwikkeling van IKC loop je tegen andere dingen aan dan bij harmonisatie, zoals de verschillen in cao’s van het onderwijs en de kinderdagopvang en het borgen van de doorlopende lijn van 2 tot 12′.

Aanvankelijk zouden de peuterspeelzalen al in 2014 worden overgeheveld naar de kinderopvang, maar dat blijkt te kort dag. Met de plannen laat Almere zien dat de peuterplannen van minister Asscher in de praktijk al toe te passen zijn. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.