Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hansje Gortz – Van nanny tot eigen ondernemer

Mijn naam is Hansje Görtz en redactie kinderopvang totaal heeft mij gevraagd een aantal weblogs te schrijven voor deze site. Enig om benaderd te worden. Ik vind het altijd erg leuk om over mijn opleiding en ervaringen te vertellen als voormalig professional nanny en nu als directeur van mijn eigen nannytraining- en bemiddelingsbureau.

Graag vertel ik in deze weblog over mijn loopbaan zodat jullie ook een beetje een idee krijgen wie ik nu precies ben, wat ik nu doe en om aanleiding te geven tot vragen stellen. Ik verneem graag als er lezers zijn die vragen hebben of adviezen willen ontvangen over bepaalde onderwerpen zodat ik in mijn volgende weblogs antwoorden kan bieden.

Engelse opleiding
Ik heb uiteindelijk mijn HAVO diploma behaald op het Oscar Romero in Hoorn. Toen ik mijn vervolgopleiding moest uitkiezen heb ik voor een niet al te voor de hand liggende richting gekozen; Namelijk om professional nanny te worden en mijn opleiding hiervoor in Engeland te gaan volgen op het Norland College (www.norland.co.uk).

Deze opleiding duurde inclusief stages 3 jaar en ik heb er een fantastische tijd gehad. De lesinvulling is een beetje te vergelijken met SPW3 en mijn eigen nannytraining ineen. Het grote verschil was natuurlijk dat alles in het Engels was! Na cum laude te zijn geslaagd ben ik als nanny aan de slag gegaan en heb gedurende 8 jaar bij verschillende families gewerkt, voornamelijk in Schotland, London en uiteindelijk ook in Nederland.

Koninklijke nanny
Mijn laatste nannybaan was bij het Nederlands koninklijk huis waar ik ruim 2.5 jaar fulltime heb gewerkt. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar zelfstandig ondernemer, een hele omslag. Ik had het gevoel alle facetten van het werken als nanny te hebben gezien en wilde mijn ervaringen graag overbrengen. Tevens werd het mij duidelijk, tijdens mijn werk als nanny in Nederland, dat er weinig professionele nannies waren die fulltime bij een gezin werkten.

De eerste stap in het opzetten van mijn bedrijf was goede adviezen inwinnen. Ik heb Family Capital Management in Vught destijds benaderd om mij op weg te helpen. Zij waren erg enthousiast over mijn idee een nanny bemiddelings bureau te starten en zij zijn uiteindelijk partner geworden in mijn bedrijf. Toen de B.V. éénmaal was opgezet begon de ontwikkeling van de nannytraining en het vinden van een geschikte locatie voor deze training. Dit was bij elkaar nog een hele klus. Zeker het vinden van geschikte docenten vergde veel tijd.

Veel banenkeuze voor nannies
Inmiddels is de derde training bijna afgerond en begint in maart 2009 de vierde training. Ik ben erg trots op het feit dat de door mij opgezette nannytraining zo’n succes is gebleken.  Dagelijks krijgen we aanmeldingen van nieuwe gezinnen en ons klantenbestand telt nu over de 60 openstaande vacatures. Aangezien wij niet meer dan 14 kandidaten per training aannemen is er voor nannies veel keuze wat banen betreft.

Nieuw pand
Naast de nannytraining houdt Görtz &Crown zich ook met andere dingen bezig. Zo werken wij onder andere aan het ontwikkelen van een hoop nieuwe ideeën (waar we nu nog niets over kunnen zeggen…) en ook aan het uitbreiden van ons bedrijf. Over een aantal weken zullen wij verhuizen naar een nieuw kantoor pand ook hier in Leiden. Naast mijn assistente Bernice Hoeksema zijn wij al aan het uitkijken naar een parttime administratief medewerk(st)er. Wij organiseren onder andere nannyopvang tijdens events, beurzen, feesten en bruiloften. Ook is mijn eerste boek over opvoeden (goed opvoeden is leuk!) onlangs uitgekomen en ik ben druk bezig met het schrijven van de opvolger van dit boek. Tevens wordt er gewerkt aan een concept voor een televisie programma. G&C gaat dus weer een druk jaar tegemoet met veel spannende nieuwe dingen in het vooruitzicht!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.