Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote vuurwerkschade Alkmaars kinderdagverblijf

mvelsink
Michelle van Nieuwenhoven, directeur van kinderdagverblijf Kiddies in Alkmaar schrok toen ze op nieuwjaarsdag haar gebruikelijke rondje langs de opvanglocaties maakte. Op de locatie aan de Pieter Langedijkstraat waren dertien ramen gesneuveld door twee vuurwerkbommen.
De politie moest er in meerdere wijken aan te pas komen tijdens nieuwjaarsnacht. Hier in de Groningse wijk Paddepoel. Foto: ANP

Van Nieuwenhoven zegt tegen NH Nieuws dat er op nieuwjaarsdag wel vaker schade aan de panden is. Vernielde vuilcontainers, brievenbussen; ze heeft het allemaal al eens meegemaakt. Maar zo erg als de schade dit jaar is, is ongekend. Direct nadat ze de schade constateerde, belde ze de politie en deed ze aangifte.

Binnen een ravage

De vuurwerkbommen hebben dertien ramen versplinterd, kozijnen uit de voegen geblazen en regenpijpen gehalveerd. De muren vertonen schade van de inslag van de bommen. Binnen was het een ravage. Woensdag werden er weer kinderen verwacht, dus moest er in allerijl en met hulp van familie binnen worden schoongemaakt.

Boos en aangedaan

Volgens de directeur waren kinderen en ouders ook boos en aangedaan. Van Nieuwenhuizen denkt dat het zeker twee tot drie weken duurt voordat alle schade hersteld is. De nieuwe ramen zijn inmiddels besteld. ‘Dit gaat een kwajongensstreek voorbij’, zegt ze tegen NH Nieuws.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.