Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote groei werkgelegenheid kinderopvang

Het gaat goed met de werkgelegenheid in de kinderopvang. Het aantal banen groeide in het tweede kwartaal van 2017 met maar liefst 12,7% ten opzichte van vorig jaar.
banengroei-kinderopvang-Fotolia.jpg
De werkgelegenheid in de kinderopvang nam toe met 12

Dat blijkt uit de MKB Banenmonitor over het tweede kwartaal van 2017.

Bijna alle sectoren in het midden- en kleinbedrijf (MKB) laten een positieve ontwikkeling zien in de werkgelegenheid, met een gemiddelde groei van 3,7%, in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Maar de banengroei in de kinderopvang komt met 12,7% ver boven het gemiddelde en staat daarmee in de top 3 van de sectoren waar de hoogste groei gemeten is.

Achteruitgang

De werkgelegenheid in de sector verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg kampt met de hoogste achteruitgang, van 5,6%, terwijl in het derde kwartaal van 2016 een stijging te zien was van bijna 14% ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast is er ook een daling te zien bij tandartsassistenten, schoonmaak- en glazenwassersbedrijven, het kappersbedrijf en de sector fashion & sport.

Lees hier de volledige samenvatting van de MKB Banenmonitor >>>

Om meer duidelijkheid te krijgen over de kostenontwikkeling in de kinderopvang voor 2018 heeft Brancheorganisatie Kinderopvang een prognose laten maken. Deze prognose is als handleiding te gebruiken voor bedrijfsvoering en tariefbepaling. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.