Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks start wederom handtekeningactie

GroenLinks start wederom handtekeningactie

Zoals bij voorgaande bezuinigingsvoorstellen ook het geval was, organiseert GroenLinks ook nu een handtekeningenactie tegen de voorgestelde bezuinigingen op de kinderopvang. GroenLinks vindt dat er niet moet worden gesaneerd in de kinderopvang, maar juist geïnvesteerd.

Vrouwen trekken zich terug
De bezuinigingen zorgen er volgens fractieleider Femke Halsema voor dat vrouwen zich terugtrekken van de arbeidsmarkt. ‘Emancipatie op de arbeidsmarkt dreigt nu de nek te worden omgedraaid door een kaalslag in de kinderopvang’, zegt Halsema. Op de website van de handtekeningenactie staat dat kinderopvang volgens GroenLinks een minimale, noodzakelijke voorwaarde voor ouders is die werken. Doordat het kabinet opvang door gastouders vanaf 2009 niet meer wenst te vergoeden, lopen de wachtlijsten voor de kinderopvang verder op. Met een extra bijdrage van gemiddeld 1.400 euro per jaar zal het vooral voor vrouwen minder aantrekkelijk worden om te werken.

Ook een handtekening tegen de bezuinigingen op de kinderopvang achterlaten? Naar de campagne >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.