Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenLinks kritisch over stijgende kosten

GroenLinks kritisch over stijgende kosten

GroenLinks uit in de persoon van Tweede Kamerlid Ineke van Gent kritiek op het besluit van demissionair minister André Rouvoet om ouders meer te laten betalen voor kinderopvang.

Tientallen euro’s per maand
‘Het is toch echt van de zotte dat ouders nu moeten gaan betalen voor het slechte rekenwerk van dit kabinet’, aldus Tweede Kamerlid Ineke van Gent. Onlangs werd bekend dat de kinderopvang dit jaar 50 miljoen meer kost dan verwacht. Dat komt vooral doordat er meer kinderen door gastouders worden opgevangen. Ouders zien de kosten voor kinderopvang vanaf volgend jaar met enkele tientallen euro’s per maand stijgen, afhenakelijk van hun inkomen. Bij lage inkomens zou het gaan om 20 euro per maand, blij hoge inkomens om ruim vijftig euro per maand.

Debat
Lage inkomens moeten volgens Van Gent ontzien worden bij prijsstijgingen. Zij stelt dat vooral alleenstaande ouders met een laag inkomen door duurdere kinderopvang snel ontmoedigd worden om (meer) te gaan werken. Ze wil daarom ook over dit punt in debat met André Rouvoet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.