Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Giraf maakt nominaties bekend

Groene

De genomineerde organisaties voor de duurzame stimuleringsprijs de Groene Giraf zijn, op de Dag van de Duurzaamheid (10-10), bekend gemaakt. Kinderopvangorganisaties kunnen in drie categoriën kans maken op de prijs. In november wordt bekend wie er in iedere categorie gewonnen heeft.

In de categorie Kinderdagverblijf zijn genomineerd:
* Kinderdagverblijf De Kroost (Zeist)
* Kinderdagverblijf De Geheime Tuin (Zeist)
* Kinderopvang ’t Hummelhuus (Oudehorne)

In de categorie Buitenschoolse Opvang zijn genomineerd:
* Kiddo Care (Hedel)
* Keet in de Kerk (Roermond)
* STRUIN (Nijmegen)

In de categorie Grote(re) Kinderopvangorganisaties zijn genomineerd:
* KID kindercentra (Dongen)
* Kinderopvang Humanitas (Landelijk)

Checklist
Bijna honderd kinderopvangaanbieders vulden de afgelopen maanden de vragenlijst in. De helft van hen deed dat om de checklist met duurzame tips na te gaan. De andere helft schreef zich daadwerkelijk in voor de wedstrijd.

De toekomst
De Groene Giraf wordt voor de twee keer uitgereikt. Vorig jaar wonnen 2Samen uit Den Haag, bso Ons Kindercentrum uit Culemborg en kinderdagverblijf De Tweeling in Nijmegen. Winnen betekent dat je als organisatie duurzaam onderneemt. Op de website van de Groene Giraf staat: ‘Groen doen doe je voor de toekomst. Maar hoe groen onderneemt de branche die met de toekomst werkt?’

Jury
In november wordt bekend wie de drie winnaars zijn. In de jury zit de initiator Bureau Plan D met het Waarborgfonds Kinderopvang, Veldwerk Nederland, Urgenda, BOinK, Treevelop en de drie winnaars van 2011.

Bron: Groenegiraf.nl
ANP Photo, Juan Vrijdag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.