Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen project COOLzaad grote winnaar

Marianne Velsink
Coolzaad

Het groene project voor Rotterdamse kinderen COOLzaad is de grote winnaar bij de Appeltjes van Oranje-verkiezing. Het project van stichting BuurtLAB won het grote Appeltje van Oranje. Prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander reikten de prijs uit op Paleis Noordeinde. Het thema luidde “Groen Groeit.”

Winnaars
De andere winaars zijn Samen Slimmer van AOC De Groene Welle en Stichting Baalderborg uit Hardenberg en het beheer van de cultuurhistorische perenbomenrij door buurtvereniging Hoofdstraat-Noord uit Gasselternijveen. Jaarlijks bekroont het Oranje Fonds met de Appeltjes van Oranje initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro gekoppeld en een bronzen beeld.

Groene buurt
COOLzaad is een project dat kinderen in de stad laat kennismaken met alles wat groeit en bloeit. De kinderen volgen groenworkshops, kweken groente, bloemen en fruit en werken mee aan de groene kinderglossy COOLblad. Ook stimuleert COOLzaad ontmoetingen tussen ouders. Zo verbreden kinderen en hun ouders hun sociale netwerk en nemen zij verantwoordelijkheid voor hun (groene) buurt.

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.