Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis cursus ‘Steun aan vluchtelingenkinderen’ voor professionals

De eerste vluchtelingenkinderen vanuit Oekraïne gaan al in Nederland naar school en de opvang. In korte tijd hebben ze zeer stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Iedereen die in zijn werk te maken heeft met deze kinderen of jongeren kan een belangrijke rol voor ze spelen. De gratis cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ van Augeo Foundation kan jou als professional daarbij helpen.
verdrietig kind
Fotolia

Het zal je maar overkomen: halsoverkop je huis moeten verlaten, terechtkomen in een onbekend land, mensen die je niet verstaat, zonder vader en zonder je vriendjes. Logisch dat de vluchtelingenkinderen uit Oekraïne enorm gestrest zijn. Zonder steun van een betrouwbare volwassene blijft het stressniveau in het lijf en in de hersenen van kinderen hoog.

Bijdragen aan veerkracht en herstel

Professionals in de kinderopvang kunnen bijdragen aan de veerkracht en het herstel van deze kinderen. In samenwerking met andere organisaties heeft Augeo een online cursus ontwikkeld voor leerkrachten en andere professionals in het primair en voortgezet onderwijs die te maken krijgen met vluchtelingenkinderen. In deze gratis online cursus leren professionals over stress bij kinderen en jongeren en hoe zij daarmee om kunnen gaan, zodat deze kinderen zich weer veilig voelen.

De geaccrediteerde cursus duurt tussen de 2 en 5 uur en bevat diverse onderdelen met onder andere videomateriaal waarin jongeren en docenten aan het woord komen.

Volg hier de gratis cursus van Augeo Foundation >>

De beelden die we dagelijks op tv en andere media zien laten ons niet los. Wat er in Oekraïne gebeurt, is ronduit verschrikkelijk. Overal worden hulpacties op touw gezet, ook onder kinderen. Wat kan de kinderopvang in Nederland betekenen voor de (verwachte) vluchtelingenstroom? De branchepartijen geven praktische tips.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.