Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goed zijn voor álle kinderen: volg het gratis webinar Bestrijding Kinderarbeid

Als ondernemer of medewerker in de kinderopvang wil je een zo fijn mogelijke plek creëren voor kinderen. Maar natuurlijk wil je niet alleen het beste voor ‘jouw’ kinderen, maar voor álle kinderen. Zorg daarom dat er in jouw bedrijfsketen geen kinderarbeid voorkomt. Hoe? Dat leer je tijdens het webinar Bestrijding Kinderarbeid.  
kinderarbeid
Beeld: Unsplash / Simon Reza

Wereldwijd verrichten op dit moment 160 miljoen kinderen kinderarbeid. Door COVID-19 neemt dit aantal alleen maar toe. Op dinsdag 5 juli van 10:00 tot 11:30 uur organiseren de Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en Hestia Kinderopvang in samenwerking met VNO-NCW / MKB-Nederland, een webinar over de bestrijding van kinderarbeid in de productieketens.

Inhoud webinar

In dit webinar word je geïnformeerd over de nieuwe wetgeving die eraan komt (de Wet zorgplicht kinderarbeid / Europese due diligence wetgeving) en wat dit voor bedrijven betekent. Ook wordt stilgestaan bij de oorzaken en impact van kinderarbeid. Tot slot vertellen collega-ondernemers wat zij doen om kinderarbeid tegen te gaan en worden de voordelen van samenwerken besproken. Tijdens de sessie is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Programma en aanmelden

Het volledige programma volgt later. Meer informatie lees je op de site van de BMK.

Aanmelden kan hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.