GGD GHOR pareert kritiek op ‘nieuw toezicht’

Het nieuwe toezicht is niet alleen nieuw voor de sector, ook voor GGD’en. Hoe kijken zij naar de aanzwellende kritiek op het uitblijven van de dialoog, de toenemende kleine overtredingen en het idee dat toezichthouders onvoldoende toegerust zijn? ‘Het idee dat ‘iets niet mag van de GGD’ is hardnekkig.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Waar blijft de dialoog in het nieuwe toezicht? Dit vroegen enkele kinderopvangdirecteuren zich onlangs af in een artikel op Kinderopvangtotaal. In plaats van meer inhoudelijke conversaties met de toezichthouder over pedagogische kwaliteit, zien zij meer afvinklijstjes dan ooit en krijgen ze bij vragen niemand bereid om in gesprek te gaan. Uit angst voor vervelende gevolgen, werkten alle directeuren anoniem aan dit artikel mee.

Beleidsplannen herschreven

Bij het toezichtsorgaan merkten ze dat de nieuwe werkwijze ook voor veel inspecteurs wennen is. Met 25 houdersbijeenkomsten in heel Nederland en gesprekken met betrokken, probeert GGD GHOR een vinger aan de pols te

0
2673

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.