Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezonde Kinderopvang viert feest: dans en zing mee

Al 135 kinderopvanglocaties doen op 2 november mee met het Gezonde Kinderopvang-feestje. Hiermee viert Gezonde Kinderopvang alles wat zij de afgelopen drie jaar bereikt heeft én dat het programma de komende jaren blijft bestaan.
iStock

Het feestje, Doe mee en droom!, is de afsluiting van het meerjarenplan Gezonde Kinderopvang 2017-2020. Dit programma geeft kinderen in Nederland de kans om gezond op te groeien, in samenwerking met kinderdagverblijven en bso’s. Om te laten zien hoe blij kinderen worden van een gezonde start, dansen en zingen alle 135 deelnemende kinderdagcentra (met zo’n 9000 kinderen) op 2 november om 16.00 uur in een virtuele samenkomst.

Meedoen?

Ook kinderdagverblijven en bso’s die nog niet deelnemen aan Gezonde Kinderopvang, kunnen meedoen met het feestje. Aanmelden kan online, waar ook een instructie te vinden is voor het Doe mee en droom!-lied, een bijbehorend dansje en posters om ouders en medewerkers te laten zien wat Gezonde Kinderopvang is.

Leefstijl

Een Gezonde Kinderopvangorganisatie kiest ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Samen met ouders spelen kinderopvangorganisaties een rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Ook kunnen medewerkers van kinderopvangorganisaties het goede voorbeeld geven aan kinderen en ouders. Op de site van Gezonde Kinderopvang staan per leeftijdscategorie handige materialen, tips en activiteiten vermeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.