Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezond voorbeeld, doet gezond eten

Kinderen die regelmatig aan tafel eten met volwassenen die gezond eten, eten zelf ook meer groenten en fruit. Dat is bekend geworden uit Brits onderzoek onder 2383 kinderen van ongeveer 8 jaar oud.
Gezond voorbeeld
Foto: ANP Photo

Niet alleen het eten van gezonde voeding beïnvloedt kinderen in hun eigen eetgedrag. Ook het bereiden en snijden van eten en fruit inspireert kinderen om vaker groeten en fruit te eten.

Samen aan tafel

Dagelijks gezamenlijk fruit en groenten eten of nooit, maakt een enorm verschil, zo blijkt uit het onderzoek. Kinderen die regelmatig met volwassenen aan tafel eten, al is het maar een paar keer per week, consumeren tot 125 gram groenten en fruit per dag meer. Kinderen die slechts af en toe gezamenlijk gezond eten aan tafel, eten 95 gram meer per dag.

Bereiden fruit en groenten

Opvallend is het positieve effect van het snijden en bereiden van groenten en fruit. Kinderen uit gezinnen waar ouders groenten en fruit voorsneden, aten 44 gram meer dan kinderen uit gezinnen waar ouders nooit voorsneden. In totaal meldden 656 gezinnen altijd gezamenlijk aan tafel te eten, 768 soms en 92 gezinnen doen dat nooit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.