Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: kinderen die willen meepraten over de toeslagaffaire

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) wil weten hoe kinderen van gedupeerde ouders denken over de toeslagaffaire. Tot 4 november kun je je aanmelden voor het Kindpanel dat hierover gaat meedenken.
blog-jose-goes-naar-het-park
Foto ter illustratie. Rechten: AdobeStock

De kinderen uit het Kindpanel moeten een stem krijgen in de manier waarop de Belastingdienst de problemen rond de kinderopvangtoeslag gaat oplossen. Ze kunnen tips geven en meedenken hoe de Belastingdienst dit kan doen. Dit doen ze onafhankelijk, aldus de Belastingdienst, die zegt te gaan luisteren naar hun verhalen en adviezen.

Directeur-generaal Ditte Hak van de Belastingdienst zegt hierover: ‘Bij Toeslagen zijn grote fouten gemaakt en dat vinden wij heel erg. Daarom willen we graag een Kindpanel inrichten. Om vooral te luisteren naar de verhalen van kinderen, want zij hebben het  meegemaakt en wat wij daarvan kunnen leren, welke inzichten jullie ons kunnen geven.’

Onafhankelijke voorzitter

Lea Bouwmeester is de onafhankelijke voorzitter van het Kindpanel. ‘De verhalen van kinderen zijn net zo belangrijk als die van hun ouders. Wat is de impact van het gedoe rondom de Kinderopvangtoeslag op hun leven? Niemand wilde dat dit zou gebeuren maar vaak beseffen de veroorzakers van de problemen niet wat de gevolgen zijn. Zonder elkaar te beschuldigen, kunnen we van elkaars ervaringen leren. Als voorzitter ga ik er in een veilige omgeving voor zorgen dat de kinderen gehoord worden en dat er naar ze geluisterd wordt.’

Wie kan zich aanmelden?

Hebben jouw ouders problemen (gehad) met de Belastingdienst over Kinderopvangtoeslag? En ben je tussen de 8 en 18 jaar oud? Dan kan jij je aanmelden voor het Kindpanel. We hopen op een gemixte groep: jongens, meisjes, verschillende leeftijden en verdeeld over heel Nederland. Voor aanmelden is toestemming van je ouders nodig.

Aanmelden gaat via e-mail en met een motivatie (een verhaal, of een tekening).
Meer informatie. Aanmelden kan t/m 4 november. Op 12 november wordt bekendgemaakt wie er aan het Kindpanel deelneemt (er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen). In de week van 16 november is de eerste bijeenkomst.

Kinderen die vragen hebben over het Kindpanel kunnen contact opnemen met Lea Bouwmeester: voorzitter@kindpanel.nl

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.