Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gespecialiseerde bso en onderwijs binnen één concept in Leeuwarden

Basisschool voor speciaal onderwijs de Caleidoscoop in Leeuwarden heeft sinds deze week gespecialiseerde buitenschoolse opvang. 'De uitbreiding van de school met een BSO is een opstap naar een gespecialiseerd IKC' vertelt Ellis van der Meulen, projectleider van Sinne Kinderopvang.
Foto: Pexels / Yan Krukov

Zij zegt dit in de Leeuwarder Courant. Op IKC De Caleidoscoop wordt les gegeven aan kinderen die door sociale, emotionele of psychische problematiek speciaal onderwijs nodig hebben. Voor deze kinderen is er nu een bso met een huiskamer, chillruimtes en een atelier. Volop ruimte voor kinderen om zich te ontspannen met ondersteuning van de sociaal-emotionele ontwikkeling, is de achterliggende gedachte.

Dubbele bezetting

De kinderen zullen worden verdeeld in kleine groepen van maximaal twaalf kinderen. ‘We werken met een dubbele bezetting van pedagogische professionals’, vertelt Van der Meulen verder. ‘Dat betekent dat er altijd twee medewerkers zijn. Als er twee groepen zijn, dus vierentwintig kinderen, breiden we dat uit naar vier medewerkers.’

Lees ook: Nieuwe directeur-bestuurders Sinne Kinderopvang

De bestuurders van het IKC en kinderopvangorganisatie Sinne zien het als een grote kans en uitdaging voor een eigentijds en toekomstbestendige vorm van gespecialiseerde kinderopvang en onderwijs binnen één concept. Ambitie is om uiteindelijk te komen tot ontschotting tussen onderwijs, opvang en zorg. De kennis en ervaringen die ze opdoen willen zij in de toekomst delen met andere organisaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.