Gemeentelijk gebruik kinderopvang varieert van 5 tot 75 procent

Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat, is gestegen met 8 procent. 67 procent van de kinderen van 0-4 jaar bezoekt de formele kinderopvang (kindcentrum of gastouderopvang). Er zijn zeventig gemeenten waar minstens 70 procent van de 0-4 kinderen naar de dagopvang gaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Dit zijn een paar conclusies die te trekken zijn uit cijfers van het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze gaan over het gebruik van kinderopvang in het jaar 2016. Er is een overzicht gemaakt per gemeente, met cijfers over het aantal kinderen dat gebruikmaakte van kinderopvang in 2016 én het aantal uren dat ze naar de opvang gingen. Daarbij moet wel de nuance worden gemaakt dat de cijfers niet gecorrigeerd zijn op in- en uitstroom. In werkelijkheid liggen de percentages van het gebruik daarom lager.

Grote verschillen

Van de 67 procent van de kinderen van 0-4 jaar die naar

0
1915

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.