Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gegevens in Risicomonitor verloren gegaan door brand

Door een brand zijn de gegevens die kinderopvangorganisaties hebben opgeslagen in de Risicomonitor van VeiligheidNL verloren gegaan. Bij een inspectie van de GGD kan dit tot problemen leiden, omdat niet al het veiligheid- en gezondheidsbeleid direct voorhanden is.
iStock

Op 2 januari heeft er een brand gewoed bij de applicatiebeheerder van VeiligheidNL. Hierdoor zijn alle gegevens van kinderopvangorganisaties rond de risicoinventarisatie en –evaluatie, zoals locatiegegevens en beleidsplannen of Arbo-rapportages, verloren gegaan.

Opnieuw invoeren

VeiligheidNL heeft relaties met een brief geïnformeerd dat het de gegevens in de Risicomonitor niet meer kan herstellen. De Risicomonitor zelf doet het inmiddels wel weer. Kinderopvangorganisaties ontvangen deze week een email met een nieuwe inlog en wachtwoord. VeiligheidNL biedt hulp aan om de Risicomonitor weer zo snel mogelijk te vullen met gegevens.

Wat te doen bij inspectie

GGD-GHOR Nederland en FCB zijn door VeiligheidNL geïnformeerd over de situatie. Alle inspecteurs en het ministerie van SZW zijn via hen op de hoogte gesteld. Toch kan het betekenen dat een kinderopvangorganisatie bij een inspectie van de GGD niet al het veiligheid- en gezondheidsbeleid kan overleggen.

De organisatie kan zich in een dergelijk geval beroepen op overmacht, adviseert brancheorganisatie Kinderopvang. Uitgangspunt blijft wel dat de houder zorg draagt dat de veiligheid en gezondheid van kinderen geborgd is. De GGD zal hierop blijven beoordelen.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.