Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen straf pm’er verdronken Jaïro

De pm’er Jane V. die betrokken was bij de dood van de 5-jarige Jaïro bij het surfstrandje in IJburg, krijgt geen straf. Zo heeft de rechtbank geoordeeld. Ze is wel schuldig bevonden aan de dood van het jongetje.
De kinderen van de groep waar Jaïro deel van uitmaakte hadden geen zwembandjes om en raakten buiten gehoorafstand.
De kinderen van de groep waar Jaïro deel van uitmaakte hadden geen zwembandjes om en raakten buiten gehoorafstand.

De pm’er en haar gezin zijn volgens de rechtbank ernstig getroffen door de gevolgen van Jaïro’s overlijden. Ze is haar werk kwijtgeraakt en mag niet opnieuw een buitenschoolse opvang beginnen. De rechtbankt heeft het feit dat de pm’er in het reine moet komen met haar schuld aan de dood van het jongetje ook meegewogen. De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar.

Zwembandjes

Jane V. begeleidde in juli 2013 samen met Stefano B. een groep kinderen naar een surfstrandje bij de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. Door hun nalatigheid en onvoorzichtigheid, zo oordeelde de rechtbank, is daar de kleuter verdronken. De kinderen hadden geen zwembandjes om en raakten buiten gehoorafstand.

Ptss

Stefano B. werd evenmin gestraft door de rechtbank. Hij heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen en is daarvoor behandeld. De overleden kleuter is zijn neefje. Ook hij wordt wel schuldig bevonden aan de dood van Jaïro, ook als is er geen straf opgelegd.

Jaïro droeg tijdens het bso-uitje geen zwembandjes en had geen zwembandjes. Omstanders verbaasden zich hierover. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.