Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geef je op! Workshops Waarborgfonds Kenniscentrum Kinderopvang in mei

De komende maanden staan er veel interessante workshops, inspiratiesessies en webinars op de planning van het Waarborgfonds Kenniscentrum Kinderopvang. Onderstaand een overzicht. Zit er iets voor je bij? Geef je op!
studeren
Beeld: Pixabay / JESHOOTS-com

Leer- en inspiratiesessie: De basis van verduurzamen

Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang organiseert diverse sessies over duurzaamheid. Woensdag 11 mei wordt deze sessie op een inspirerende locatie gegeven: Stay Okay Dordrecht, aan Nationaal Park De Hollandse Biesbosch.

In deze sessie begin je bij de basis: waarom willen we verduurzamen? Er wordt verteld wat je met duurzaamheid allemaal kunt wanneer je vanuit mogelijkheden denkt. Het Waarborgfonds geeft tips voor het opstellen van een duurzaamheidsplan. Een plan dat past bij de ambitie van jouw organisatie en waar je morgen mee aan de slag kunt!

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >>

Leer- en inspiratiesessie: Een goed binnenklimaat

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor de gezondheid van jonge kinderen én van de pedagogisch professionals. Door corona is het belang van goede ventilatie nog duidelijker. Het is ook één van de speerpunten van het toezicht van o.a. GGD Amsterdam dit jaar: Ventilatie en luchtkwaliteit. Tijdens deze sessie (woensdag 18 mei) neemt het Waarborgfonds je stap voor stap mee naar een goed binnenklimaat op jouw locatie(s).

Je krijgt antwoord op vragen als: wat verstaan we onder binnenklimaat, wat zijn de effecten van een goed binnenklimaat en hoe krijg je inzicht in de luchtkwaliteit? Ze laten je zien welke maatregelen je kunt treffen om het binnenklimaat te optimaliseren, uitgaande van verschillende scenario’s en situaties.

Voor elke situatie en elk budget is een oplossing. Tijdens de workshop wordt veel gesproken vanuit praktijkvoorbeelden en is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen. Zo neemt Miranda Hooghart, directeur van KC de Boomhut, je mee voor een rondleiding door het kindcentrum waarbij je de koppeling legt tussen theorie en praktijk.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >>

Workshop: Risicobeheer in vier stappen

Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Ook in de kinderopvang. Als ondernemer kun je maatregelen nemen om deze risico’s te vermijden of de gevolgen ervan te beperken. Het opstellen van een risicoanalyse is een belangrijk onderdeel voor het risicomanagement. Maar hoe pak je dit aan?

Om je als ondernemer op weg te helpen, heeft het Waarborgfonds een 4-stappenplan ontwikkeld. Hiermee kun je de belangrijkste risico’s op het gebied van bedrijfsvoering binnen de kinderopvang in kaart brengen en bepalen hoe je de impact ervan voor jouw organisatie kunt beperken. In mei en juni staan een aantal workshops en webinars gepland, waarin je op een praktische manier met het stappenplan aan de slag gaat. Er wordt veel gewerkt met voorbeelden en er is ruimte om met elkaar te sparren en ervaringen te delen.

Er worden vraagstukken behandeld als:

  • Hoe voorkom ik risico’s?
  • Hoeveel buffers moet ik aanleggen voor als iets een keer tegenzit?
  • Wat moet ik verzekeren?
  • Wat hebben we geleerd van de coronapandemie?
  • Wat zijn de gevolgen van nieuw beleid voor onze sector?

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >>

Webinar: Veiligheids- en gezondheidsbeleid, een document in beweging!

Het Waarborgfonds biedt de sector in een paar uur een webinar over het veiligheids- en gezondheidsbeleid. Via een interactieve manier duik je in de materie. Je wordt meegenomen in de geldende wet- en regelgeving en je werkt samen in het webinar toe tot een basis van een cyclisch veiligheids- en gezondheidsbeleid.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >>

Een kindje krijgen heeft een enorme impact op het leven van de kersverse ouders. Er verandert van alles, waaronder de rol van beide partners. Tel daar het slaapgebrek bij op en de deur staat wagenwijd open voor stress- en conflictsituaties. Hoe kunnen kinderopvangorganisaties als opvoedpartner ouders voorbereiden op én begeleiden bij het ouderschap? Met de Ouderacademie biedt Ellen Buschman trainingen voor (aanstaande) ouders en ziet zij kansen liggen voor de kinderopvang. Lees het hele artikel hier (premium) >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.